Филмски фестивали

Eagle Space Group са поносом подржава напоре које је Друштво Иво Андрић покренуло да подржи продукцију пројекта Чарапе краља Петра снимљеног од стране Zillion Film.

Пројекат се односи на снимање филма о епској епизоди у историји Европе и српске државе и нације током Првог светског рата.

Продуцент Лазар Ристовски је о пројекту рекао:

Цео век након великих патњи и још веће победе, имамо прилику да испричамо велику причу о Великом рату. Обавеза наше генерације је да сачувамо од заборава времена хероизма наших предака и пренесемо га на младе. Играни филм има ту моћ да комуницира дух времена и важних догађаја, и изађе из музејске архиве у животе великог броја људи. Сигуран сам да ће овај филм подићи осећај националног поноса и одвести га на виши ниво код младих који су у време глобализације изгубили осећај националне припадности и поноса. Као и пре 100 година, када су савез и солидарност отворили пут европског јединства, био је неопходан филмски савез. Са грчким, француским и руским пријатељима и копродуцентима, ми смо на путу да направимо филм који ће бити вредан обележавања велике историјске годишњице.

Више информација о пројекту можете пронаћи овде .

Саопштење за медије издато од стране Друштва Иво Андрића о његовој подршци пројекту је доступно овде на ћирилици и латиници .

Молимо Вас да нас ако желите да подржите продукцију овог пројекта.