Eagle Space Group

Визуалне уметности

Студио Стругар

Издавачко предузеће Студио Стругар основано је 1993. године у Београду. Основна идеја приликом формирања предузећа била је афирмација фотографије уметника Бранислава Стругара Током протеклих година основна концепција није промењена. Поред туристичког и привредно-пропагандног материјала, одштампано је преко два милиона разгледница карактеристичног формата (14,5 х 20,5 цм) које су постале лако препознатљиве на тржишту а многи их купују као сувенире.

У издању Издавачког предузећа Студио Стругар објављене су фото-монографије Црна Гора на разгледницама (двојезично издање српски/енглески), Црна Гора, Будва и Београд, раскршће векова и путева. Последње три монографије су преведене на седам светских језика (енглески, италијански, јапански, немачки, руски, француски и шпански). Штампане су у укупном тиражу од преко 100.000 примерака.
    Признања Издавачког предузећа Студио Стругар укључују:
  • •Признање за изванредна остварења и сарадњу на унапређењу штампе, графичке технологије и дизајна
  • •Плакета за дугогодишњи активан рад и посебан допринос унапређењу преводилаштва
  • •Захвалница центра за хуманитарни рад у помоћи за децу без родитељског старања
За више информација о Студију Стругар кликните овде.

Ведрана Грбовић

Ведрана Грбовић је оснивач и директор Fresca Viva Pty Ltd.
Ведрана је са успехом дипломирала Комерцијално пословање (Маркетинг и оглашавање) на Curtin University of Technology у западној Аустралији. Пост-дипломске студије Међународног маркетинга и унапређења пословања завршила је магистратуром на SKEMA Business School у Француској. Њено искуство, међутим, проистиче не само из формалног образовања, већ акумулације вештина током живота и каријере.
Ведрана је започела своју каријеру у моделингу у раном детињству, у свом родном граду у Београду и наставила је након одласка у Аустралију. Током година појављује се на многим модним догађајима, укључујући модне догађаје у Београду, Недељу моде у Перту, Недељу моде у Лос Анђелесу и ексклузивне модне ревије на ВИП догађајима у Грчкој и Италији.
ELLE). Поред тога, појавила се на многим телевизијским емисијама у Србији, као и у музичким видео клиповима и телевизијским рекламама у Србији, Грчкој, Македонији и Кореји. Њен пријатељски однос према фотоапарату препознаје се на страницама часописа за свадбе, путовања, стилове живота и модне часописе (као што је ELLE).
Више информација о Fresca Viva Pty Ltd погледајте овде.
Ведрана Грбовић на .
Ведранин профил на

Ана Цагић

Ана је дипломирани антрополог из Београда, заљубљеник у путовања, уметност и мачке. Аматерски се бави фотографијом, илустрацијом и музиком. Инспирацију за своје радове проналази у бројним и разноврсним интересовањима, као што су истраживање нових амбијената, књига и музичких жанрова, модних стилова, упознавање различитих (суб)култура и људи.
Себе сматра екстровертним усамљеником, обожава величанствене, ужурбане градове и велико друштво, али и мирна, тиха места, далеко од људи и буке. Поред антрополошких истраживања и остваривања уметничког потенцијала, воли да се бави мање уобичајеним активностима, попут јахања и мачевања. Воли да се бави костимом и модним дизајном, као и дизајном накита. Члан је најстаријег хора у земљи, а има искуства и у наступима на тематским фестивалима намењеним љубитељима фантастике.
Један је од најбољих студената на основним студијама у својој генерацији, има објављен научни рад и неколико признања и награда за уметничка остварења.

Пројекат Галерија ЕСГ

Eagle Space Group је покренуо посебан пројекат промоције уметника и ангажованихх да прикажу сцене савременог живота, људи и вредносног система с краја 20. и почетком 21. века.